CA

Commemoració de la volta a Mallorca pels 9 de Santanyí

Consultau les activitats programades!

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

Un centenar de persones recorren els carrers del Molinar per conèixer el seu passat pescador

Un centenar de persones recorren els carrers del Molinar per conèixer el seu passat pescador

(03/02/2024)

El Consell de Mallorca organitza l’activitat El Molinar, tela marinera!: una passejada que ha comptat amb els testimonis de familiars i amics de antics pescadors del barri 

Gairebé un centenar de persones recorren els carrers del Molinar per conèixer el seu passat pescador. El Consell de Mallorca ha organitzat, aquest dissabte, a través del Museu Marítim de Mallorca, una passejada pel Molinar per conèixer el barri i descobrir la memòria pescadora dels seus carrers. 

L’objectiu és treure el museu de les parets habituals i apropar-lo a altres zones. D’aquesta manera, s’ha fet memòria i s’han contat moltes històries que han estat el resultat de centenars d’hores d’entrevistes i de recuperació d’objectes. 

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha participat en la passejada i ha explicat que aquesta activitat “ajuda a conservar el patrimoni immaterial i cultural del qual disposa el barri”. A més, ha agraït als voluntaris que han format part, durant els darrers mesos, d’aquest projecte, i ha celebrat l’èxit del recorregut, el qual han seguit un centenar de persones, tot i que en principi estava previst per 30 assistents. De fet, s’ha hagut de dividir als participants en dos grups. 

El recorregut ha començat a l’antiga petroliera del Molinar i ha passat per indrets com l’esplanada de les xarxes, el bust d’Aurora Picornell, l’església nova del Molinar i el caló d’en Rigo. 

Ara, una vegada acabat el recorregut, la passejada es pot repetir a través de la ruta i explicació digital que s’ha penjat a https://museumaritim.conselldemallorca.cat/-/molinar-tela-marinera

Col·laboradors

Amics del Museu