Commemoració de la volta a Mallorca pels 9 de Santanyí

L'any 2019 es va publicar el llibre «9. Diari de l'expedició santanyinera al voltant de Mallorca», curat per Sebastià A. Adrover Vicens. En ell participen diferents autors de diferent mena que parlen dels diversos i aspectes variats que es tracten al diari trobat pel curador.

Enguany es commemora el 125 aniversari de la volta, organitzada per 9 membres del «Reial Gremi d'Assadolladors», socis numeraris de «S'excursionista santanyinera».

El Museu Marítim de Mallorca es vol sumar a l'esdeveniment i vol impulsar una volta a Mallorca, per commemorar la valenta cita. Valenta no per la mateixa travessia, sinó pel que aquesta reuneix entorn de la cultura, expressada en la música, el patrimoni arquitectònic, i paisatgístic, que sumat a la gastronomia, la música i les arts populars ens relaten una cosmovisió d'un paisatge desaparegut, del qual queden petjades, que encara podem identificar.

25 de juny de 2024

Donarem el sus a la volta, amb la lectura del manifest iniciàtic de la primera volta a Mallorca, documentada per persones originàries de l'illa.

26 de juliol de 2024

Començarem la travessia des de Cala Figuera, i visitarem 6 ports: Porto Cristo, Cala Ratjada, Alcúdia, Port de Sóller, Andratx i Palma. Tots ells seran visitats per un estol d'embarcacions tradicionals, les autèntiques protagonistes de la volta, que recordaran les formes i la manera de navegar del San Miguel, el llaüt, arborat a vela llatina, que va fer possible aquella primera volta.

Activitats programades

S'han programat un conjunt d'activitats que acompanyaran l'estol d'embarcacions i que mostraran el ric patrimoni que tenim a les illes. Podrem gaudir de conferències sobre les confraries de pescadors, visites guiades a Pollentia, i concerts de música electrònica i popular a les coves del Drac i d'Artà.

Un programa que entremescla tradició i modernitat entorn de la cultura i el patrimoni propi de l'illa, en constant canvi, però que no vol perdre els seus orígens.

Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge!


Informació relacionada

 • Programa d'activitats

  Descarrega
 • Entrades: 26/04 Conferència Glossari nàutic del diari de Jaume Ferrando

  Visita
 • Entrades: 03/05 Presentació del vi etiquetat dels 9, a la Vinya Son Alegre

  Visita
 • Entrades: 10/05 Conferència Navegant cap al canvi de mil·lenni: turisme o redescobriment? de Sebastià Vidal

  Visita
 • Entrades: 01/06 Conferència Navega, navegaràs... Els valors de l'expedició de Teodor Suau

  Visita
 • Entrades: 14/06 Conferència La riquesa del diari en espeleonímia de Cosme Aguiló

  Visita
 • Entrades: 05/07 Conferència El compte del rebost de Tomeu Arbona

  Visita
 • Entrades: 26/07 Jansky en concert a les Coves del Drac

  Visita
 • Entrades: 28/07 Mar Grimalt en concert a les Coves d'Artà

  Visita