CA

Seus

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

El Museu Marítim de Mallorca té la seu central, les oficines i l'Espai educatiu projectat pel col·lectiu de Sa Galania al Centre Cultural Ses Voltes.

Des de la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Palma i el Consorci Museu Marítim de Mallorca, el juny de 2019, els esforços de la Direcció del museu s'han centrat a condicionar l'estructura del Centre Cultural de Ses Voltes per poder instal·lar-hi la seu central del Consorci.

Aquest espai dedicat a la cultura i al patrimoni marítim de Mallorca s'obre a tota la ciutadania, qui ha participat en la configuració del museu. És un projecte fet realitat amb l'ajut de la gent de Palma i de tota la comunitat marítima.

A partir d'octubre, el museu ha engegat el cicle de conferències «Converses amb la mar». És una proposta que vol acostar el patrimoni i la cultura marítima de Mallorca a la gent i ho fa amb una sèrie de xerrades un dissabte cada mes al llarg de 2020 i 2021.

El Museu de la Mar de Sóller, situat a l'antic oratori de Santa Caterina d'Alexandria, mostra peces navals antigues i objectes relacionats amb la feina dels mestres d’aixa, la pesca i el comerç, maquetes d'embarcacions, fotografies i imatges històriques, documentació i altres elements relacionats amb la mar, distribuïts per l'exterior de l'edifici, l'entrada i una suggeridora sala d'exposició decorada amb fusta i tons blaus. Els mestres d’aixa, la pesca, l'emigració i el comerç en són els principals temes tractats.

Els visitants poden gaudir, també, de la sala d'audiovisuals del Museu, amb el projecte «La remor de la Memòria». Aquest espai se centra en el patrimoni immaterial i la memòria oral del Port de Sóller a través de dotze testimonis, deu persones nascudes a finals dels anys vint del segle XX i dos pescadors més joves, que enllacen els sabers del passat amb els del present.

Per als vídeos s'ha tengut present les llengües de signes en català, castellà i internacional, amb subtítols en català, castellà i anglès. A més, els textos s'han adaptat a lectura fàcil perquè puguin arribar a tots els públics.

L'espai museístic pretén ser un emplaçament de territori per a les persones residents, tant a Sóller com a tota l'illa. El Museu de la Mar de Sóller és un espai accessible que compta amb totes les infraestructures necessàries perquè el puguin visitar persones amb mobilitat reduïda i auditiva.