CA

Commemoració de la volta a Mallorca pels 9 de Santanyí

Consultau les activitats programades!

Més informació

Activitats i exposicions

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

Els mestres restauraran una vintenta d’embarcacions del Museu Marítim en els pròxims anys

Els mestres restauraran una vintenta d’embarcacions del Museu Marítim en els pròxims anys

(10/09/2021)

Les rehabilitacions es faran gràcies a un conveni signat entre el Museu Marítim i el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient

Avui dematí la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han presentat un conveni de col·laboració per a la restauració i per al manteniment d’una vintena d’embarcacions del Museu Marítim, algunes de les quals s’exposaran a la seu de ses Voltes.

Segons ha explicat Busquets, és un conveni «per optimitzar recursos i unir sinergies que, gràcies als coneixements i experiència dels mestres d’aixa del Consell, permetrà que les embarcacions del Museu de Mallorca recuperin l’esplendor, moltes podran tornar a navegar i que puguem fer difusió de les embarcacions tradicionals i del patrimoni immaterial lligat a elles, com ara les tècniques utilitzades pels mestres d’aixa».

«En definitiva, es tracta de col·laborar per a la recuperació, restauració, conservació i difusió del patrimoni marítim excepcional de Mallorca», ha resumit Busquets, i ha explicat que «la primera embarcació en què s’intervendrà és l’snipe PPBapor, la darrera donada al Museu Marítim i que s’exposarà a ses Voltes una vegada finalitzada la rehabilitació».

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «el conveni que avui presentam ens ajudarà a valorar, encara més, la meravellosa tasca dels mestres d’aixa amb la idea de restaurar i mantenir embarcacions propietat del Consorci del Museu Marítim».
«L’objectiu és posar en pràctica les tècniques i els coneixements dels treballadors i treballadores del taller de mestres d’aixa aprofitant la disponibilitat d’embarcacions del Museu Marítim», ha detallat Ribot.

En una primera fase (2021-2022), el taller de mestres d’aixa rehabilitarà sis embarcacions. Durant els anys 2023-2025, com a segona fase, es restauraran catorze vaixells, entre els quals hi haurà llaüts i bots cobertats.


Podeu trobar més informació sobre la feina dels mestres d’aixa al següent enllaç:
https://web.conselldemallorca.cat/ca/patrimoni-maritim.

 

 

Col·laboradors

Amics del Museu