CA

Commemoració de la volta a Mallorca pels 9 de Santanyí

Consultau les activitats programades!

Més informació

Activitats i exposicions

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

Comencen les obres d’adequació de ses Voltes com a seu del Museu Marítim de Mallorca  

Comencen les obres d’adequació de ses Voltes com a seu del Museu Marítim de Mallorca  

(11/01/2023)

La durada d’aquesta intervenció serà d’un màxim de sis mesos i té un cost de 176.539 euros

La presidenta del Consell, Catalina Cladera; la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés, han visitat avui el començament de les obres d’adequació de l’espai de ses Voltes. La durada d’aquesta intervenció serà d’un màxim de sis mesos.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que «feim feina per millorar i potenciar els museus que gestionam perquè siguin més vius i dinàmics, espais educatius i de participació arrelats a l’entorn, com fa el Museu Marítim. El repte és oferir opcions interessants per a tot tipus de gent i atraure nous públics, sobretot els més joves. Cladera ha recordat que «la mar és part de la nostra història i identitat, i el Museu Marítim fa una tasca molt important de recuperació, conservació i difusió de l’important patrimoni marítim que tenim».

Les actuacions que s’hi duen a terme són la reforma dels banys, així com dels accessos al museu, per tal de fer-lo més accessible. També es durà a terme la instal·lació de climatització a les sales expositives que actualment no compten amb una temperatura adequada per a la conservació de les obres. Així mateix, es renovaran les instal·lacions de detecció de fums, contra incendis i electricitat, per adaptar-les a la normativa vigent. El pressupost destinat a aquesta reforma és de 176.539 euros.

Paral·lelament, també s’instal·larà un sistema de seguretat actualitzat i en sintonia amb els elements que es custodien a la seu de ses Voltes del Museu Marítim de Mallorca. El muntatge d’aquest equipament tendrà un cost de 18.418,42 euros.

A més, a mesura que avancin les obres d’adequació de l’espai, s’iniciarà el projecte museogràfic del Museu Marítim de Mallorca a ses Voltes.

Vídeos

MMM obres

Col·laboradors

Amics del Museu