CA

Museu Marítim de Mallorca

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

Exposició «Fareras. La luz que nos guía»

Exposició «Fareras. La luz que nos guía»

12/10/2024 - 18/05/2025
-

El Museu Marítim de Mallorca - Museu de la Mar del Port de Sóller acull l'exposició «Faroneres. La luz que nos guía», comissariada per la cineasta Cristina Rodríguez Paz, des del 12 d'octubre de 2024 fins al 18 de maig de 2025. Aquesta mostra multidisciplinària ret homenatge a les 26 dones faroneres que han existit a l'Estat espanyol, combinant material historiogràfic amb obres d'artistes com Alicia Esteban, Miluca Sanz, Mariana Laín i Heidi Hassan. A més, inclou fotografies de David Carretero, Miguel Muñiz i la mateixa comissària.

Els visitants podran explorar dos espais: un amb obres gràfiques i textos que celebren les primeres dones que van viure als fars, i un altre dedicat a les protagonistes del documental «La luz que nos guía». També es presentaran peces antigues de fars i una instal·lació que recorda les 26 faroneres de la història de l'Estat espanyol. L'exposició es completa amb un curtmetratge que recull 6 testimonis de faroneres.

Una mostra que combina història i art per descobrir la vida i la feina d'aquestes dones extraordinàries.

Horaris:

Hivern (octubre-abril): de dijous a dissabte de 10 a 15 h i diumenge de 10 a 14 h.

Estiu (maig-setembre): de dimecres a dissabte de 10 a 17 h, diumenge de 10 a 14 h.

Entrada gratuïta.

Informació

Pàgina web del Museu Marítim de Mallorca

Més informació

Col·laboradors

Amics del Museu