CA

Onades de Mar: Tomeu Quetglas, Biel Font i Pau Mas en concert

Diada de Mallorca 2024

Més informació

Museu Marítim de Mallorca

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

El Consell de Mallorca i la confraria de pescadors de Sant Pere de Palma signen un conveni de col·laboració per fomentar, preservar i recuperar el patrimoni marítim i pesquer de l’illa

El Consell de Mallorca i la confraria de pescadors de Sant Pere de Palma signen un conveni de col·laboració per fomentar, preservar i recuperar el patrimoni marítim i pesquer de l’illa

(03/07/2024)

  • Departament de Cultura i Patrimoni

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, assegura que l’objectiu és donar a conèixer tot aquest patrimoni cultural marítim illenc entre els més joves i les persones en risc d’exclusió social

El Consell de Mallorca i la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Palma han signat, aquest dimecres, un conveni de col·laboració per fomentar, preservar i recuperar el patrimoni marítim i pesquer de l’illa. L’objectiu, ha explicat la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, és «donar difusió a les accions conjuntes que s’organitzaran per promoure iniciatives i programes de conservació i millora del patrimoni marítim i portuari de l’illa i tota la història que l’envolta». 

L’acord té una durada de quatre anys, prorrogable a quatre anys més. Durant aquest termini, es planificaran accions conjuntes amb la finalitat de donar a conèixer tot aquest patrimoni cultural marítim illenc entre els més joves i les persones en risc d’exclusió social. 

El passat curs escolar, el Consorci del Museu Marítim i la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Palma varen posar en marxa una activitat anomenada La llotja de peix, un cop al mes!, en la qual grups d’escolars visitaven cada dimecres el moll pesquer i la llotja de Palma per donar-los a conèixer les diferents espècies marines. Arran de la bona acollida d’aquesta iniciativa, que va tenir un gran nombre de sol·licituds, ambdues parts acordaren col·laborar en un futur desenvolupament d’activitats d’aquest tipus, per transmetre i recuperar el patrimoni cultural marítim de Mallorca.

El programa d’activitats es farà al llarg dels mesos que dura el curs escolar, per evitar els mesos de més calor, i s’adreçarà a dos col·lectius: d’una banda, als grups escolars de primària i secundària de tot Mallorca i, de l’altra, a les persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat d’Apropa Cultura. A més, inclourà una gran varietat d’accions, des de la creació de material educatiu referent a la pesca de proximitat i de temporada, com la setmana blava, dedicada a contingut cent per cent marítim i adreçada a centres escolars.

Col·laboradors

Amics del Museu