CA

Commemoració de la volta a Mallorca pels 9 de Santanyí

Consultau les activitats programades!

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

El Consell de Mallorca detecta que el Museu de Marítim no compleix amb les condicions de seguretat des del dia de la seva inauguració i ordena el seu tancament immediat 

El Consell de Mallorca detecta que el Museu de Marítim no compleix amb les condicions de seguretat des del dia de la seva inauguració i ordena el seu tancament immediat 

(15/01/2024)

La vicepresidenta de la institució insular, Antònia Roca, ha detectat aquesta anomalia en rebre l’informe sobre l’estat d’execució de les obres: “fa més de tres anys que les instal·lacions de Ses Voltes no són un lloc segur, tot i que rep, setmanalment, visites d’escoles i associacions”

El Consell de Mallorca detecta que la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca no compleix amb les condicions de seguretat des que es va obrir i ordena el seu tancament immediat de manera temporal. El Museu Marítim de Ciutat està ubicat a Ses Voltes des del mes de setembre de 2020 i no disposa de sistema antiincendis ni d’un pla d’evacuació, tot i que rep, cada setmana, la visita d’escoles i associacions.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha detectat aquesta anomalia en rebre l’informe sobre l’estat d’execució de les obres. Lamenta que “des del seu trasllat a Ses Voltes, fa més de tres anys, el Museu Marítim de Mallorca no és un lloc segur” i critica que “l’anterior equip de govern no comprovàs que tot estava en ordre abans d’obrir-lo”. 

Roca explica que aquest informe es va resoldre fa uns dies i detalla que “l’edifici no compta amb sistema antiincendis ni amb un pla d’evacuació, la qual cosa obliga a tancar la seu de Palma fins que es resolgui aquest problema”. Per sort, ha destacat Antònia Roca, “no s’ha hagut de lamentar cap desgràcia ni cap accident, però cal recordar que s’ha posat en risc a més de 20.000 persones que han visitat el museu durant els darrers anys”. 

 

Es reforça l’horari del Museu Marítim de Sóller mentre durin les obres

Es calcula que la duració d'aquesta adequació serà d’uns mesos i que es podrà reobrir el museu de Ses Voltes abans de la temporada d’estiu. Mentrestant, la consellera de Cultura i Patrimoni ha explicat que “s’ampliarà l’horari del Museu Marítim de Sóller per atendre els visitants que vulguin conèixer el museu i es reubicaran totes les visites que hi havia ja establertes”. 

Aquesta setmana, per exemple, Antònia Roca ha assegurat que estava prevista la visita guiada a l’Associació Apropa Cultura, el servei ocupacional i al CEIP Santa Catalina de Palma: “no podem permetre que les portes del Museu Marítim de Palma continuïn obertes si no és un espai segur. Lamentam les molèsties, però la seguretat és el més important de tot. Ara farem tot el possible per adaptar l’edifici a la normativa abans de començar la temporada”, ha explicat la vicepresidenta del Consell de Mallorca. 

L’actual horari del Museu Marítim de Sóller és de dijous a dissabte de 10 a 15 hores i els diumenges de 10 a 14 hores i, ara, es modificarà: s’amplia de dimarts a dissabte de 10 a 15 hores i els diumenges de 10 a 14 hores. 

El Consell de Mallorca estudia ara la reubicació dels treballadors de la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca en altres dependències de la institució insular. 


Estat d’execució de les obres 

Les obres de la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca varen començar el passat mes de gener i l’anterior equip de govern del Consell de Mallorca va informar que tendrien una duració màxima de sis mesos. 

Durant aquest any, s’han adaptat les sales i les instal·lacions per complir la llei d'accessibilitat universal i s’ha posat aire condicionat i ventilació a les sales per reduir problemes d’humitat que existien. 

Inicialment, també s’havien d’adaptar les entrades i sortides amb portes automàtiques, però hi ha hagut modificacions al projecte i aquesta adequació es farà en el següent procés, que és el de museografia. 

Col·laboradors

Amics del Museu