CA

Commemoració de la volta a Mallorca pels 9 de Santanyí

Consultau les activitats programades!

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

El Consell de Mallorca detecta més deficiències a la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca

El Consell de Mallorca detecta més deficiències a la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca

(26/02/2024)

A la falta de pla d’evacuació i a la manca de funcionament del sistema de detecció d’incendis s’hi suma, ara, que les mànegues antiincendis no estan connectades al subministrament d’aigua i la falta de pressió de les canonades a la zona, la qual cosa implicarà fer obres

El Consell de Mallorca detecta més deficiències al Museu Marítim de Mallorca que allargaran el termini de reobertura de la seu de ses Voltes. A la falta de pla d’evacuació i a la manca de funcionament del sistema de detecció d’incendis s’hi suma, ara, que les mànegues antiincendis no estan connectades al subministrament d’aigua i la falta de pressió de les canonades a la zona, la qual cosa implicarà fer obres.

A més, ja es fa feina en l’elaboració d’un conveni nou de cessió d’espai, ja que les instal•lacions són de l’Ajuntament de Palma i s’ha de dur a terme una concessió demanial perquè el Consell de Mallorca pugui emprar-les de manera legal.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, explica que, durant les darreres setmanes, s’han estat analitzant amb tècnics i arquitectes les diferents irregularitats que hi havia a l’edifici d’ençà de la inauguració per poder tornar a obrir al públic el més aviat possible.

Tot i això, els tècnics encarregats del cas han notificat més irregularitats que retardaran la reobertura del Museu. «Hem trobat que les mànegues antiincendis, col•locades recentment, no estan connectades al subministrament d’aigua i, de fet, un informe del 2018 ja advertia que l’aigua no pot arribar a la zona per la manca de pressió de les canonades», ha explicat Antònia Roca. Ara, s’haurà de fer obra per solucionar aquesta situació.

Reforç de l’horari a la seu de Sóller

El Consell de Mallorca mantindrà l’ampliació horària de la seu de Sóller del Museu Marítim de Mallorca fins que es torni a obrir la seu de Palma. D’aquesta manera, estarà obert de dimarts a dissabte de 10.00 a 15.00 hores i el diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

A més, s’han cercat alternatives a totes les visites escolars i d’associacions que ja hi havia acordades. En aquests casos, es pot acudir a la seu de Sóller o també es pot rebre la visita dels treballadors del Museu Marítim a les seves instal•lacions. Aquesta opció ja s’ha duit a terme en algunes escoles, on s’han fet tallers.

Col·laboradors

Amics del Museu