Atenció!
La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.
Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.
Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.
Un viatge col·lectiu
Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.
Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?
Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes
- Passeig d'Alt Murada, 1A, Palma
- (+34) 871 00 34 34
- informaciomaritim@conselldemallorca.net
Museu de la Mar - Port de Sóller
- Santa Catalina d'Alexandria, 54, Port Sóller
- (+34) 971 632 204
- informaciomaritim@conselldemallorca.net
Notícies
Encesa de torres, talaies i talaiots per als Drets Humans
El dissabte 25 de gener, un any més, ens unirem en l'encesa de torres, talaies i talaiots com a acte simbòlic per donar veu a les persones migrants que arrisquen les seves vides fugint de la desesperació, la violència i la injustícia. En un context marcat per la violació continuada dels drets humans, en especial en la ruta migratòria cap a Europa, manifestem la nostra preocupació per l'augment de polítiques migratòries que agreugen la situació d'aquelles persones que busquen asil i protecció.
Amb l'encesa de la flama, reivindiquem el dret fonamental a la llibertat de circulació i al refugi, condemnam les condicions precàries i perilloses a què s'exposen els migrants en la seva travessia, que ha causat la mort de milers de persones cada any. En particular, fem èmfasi en la vulnerabilitat de les dones i infants que viatgen sols, exposats a greus violacions de drets.
A través d'aquesta acció, volem contrarestar els discursos d'odi i divisió que deshumanitzen a les persones migrants, promovent en canvi una cultura de solidaritat, respecte i convivència. La flama encesa serà un símbol d'esperança i una crida a la responsabilitat compartida per defensar els drets humans i garantir una societat més justa i pacífica per a tothom.
El Museu Marítim de Mallorca convida a tothom a participar en aquesta jornada de solidaritat. Ens podeu acompanyar des del museu a l'encesa de les 13:00 h.