El Consell de Mallorca inaugura l’exposició de còmic “Novel·les molt gràfiques” a La Misericòrdia 

El Consell de Mallorca inaugura l’exposició de còmic “Novel·les molt gràfiques” a La Misericòrdia 

(19/09/2024)

  • Departament de Cultura i Patrimoni

El centre cultural exposarà més de 60 obres literàries adaptades al còmic per autors de les Illes Balears 

El Consell de Mallorca inaugura l’exposició de còmic “Novel·les molt gràfiques” a La Misericòrdia. El centre cultural exposarà més de 60 obres literàries adaptades al còmic per autors de les Illes Balears. 

Aquesta mostra, produïda pel Consell de Mallorca, organitzada pel Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca i comissariada per Juan Roig i Florentino Flórez, inclou pàgines originals, a més de reproduccions i publicacions en què autors locals han adaptat al còmic obres literàries d’una gran varietat de gèneres (novel·les, relats, poesia i teatre). 

Alguns exemples són El Senyor dels Anells, Jabberwocky, Pasajero en tránsito, Llibre de les Bèsties, Peter Pan, Otra vuelta de tuerca, El corazón de las tinieblas, Les Maleïdes, Tatuaje i Greguerías, entre d’altres. 

Alguns del còmics aniran acompanyats dels seus referents literaris perquè l’espectador pugui comparar entre l’original i l’adaptació visual que se n’ha fet. Segons el director insular de Cultura, Guillem Ginard, l’exposició «és una aposta original en què l’espectador pot gaudir de la presentació d’una literatura en què la imatge és la protagonista. Es presenten obres reconegudes pel públic traslladades a un altre mitjà com és el còmic que té com a protagonista la imatge per damunt del text».

«Novel·les molt gràfiques» és podrà visitar fins al 30 de desembre i l’exposició inclou les obres de Loreto Aroca, Ata, Jaume Balaguer, Luis Bermejo, Sebastià Cabot, Canizales, Paco Díaz, Joan Escandell, Florentino Flórez, Toni Galmés, Catalina González Vilar, Flavia Gargiulo, Linhart, Max, Mota, Josep Oliver, Pau, Pere Joan, Tomeu Pinya, Jacques Salomon, Guillermo Sanna, Bartolomé Seguí, Hernán Migoya, Tatúm, Bartolo Torres, Vaquer i Margalida Vinyes.