Edifici nord

Descripció

És la gran sala capitular d’època del priorat, modificada per les reformes de mitjans del segle XV.

Aquest espai, originalment estructurat amb tres arcs de grans dimensions, es compartimenta a partir del segle XV, quan s’hi adequa una nova habitació. D’aquesta sala creada durant les reformes de mitjan segle, just en podem dir que es feu amb abundant material constructiu reaprofitat.

Aquesta gran sala ha patit un gran deteriorament estructural i només resten d’època del priorat parts dels murs perimetrals i els arrencaments de les 6 bases d’arcada. L’aspecte general d’aquesta sala devia ser la d’un espai diàfan de grans dimensions. Per a fer-nos una idea de la sala capitular hauríem de fixar-nos en l’església a la qual es devia assemblar. 

Del monestir, es conserva la porta d’entrada, situada a la banda oest de la sala. També es poden veure les bases que sostenien les gran arcades, a banda i banda de la sala, que haurien quedat integrades dins murs posteriors que fan empetitir l’espai.

També es poden apreciar al mur perimetral nord diverses obertures petites i rectangulars que hem interpretat com a escorrentius. Eren realment per desguassar? Molt probablement, ja que l’orografia de l’espai de la clastra faria que totes les aigües del conjunt circulassin cap al nord de les construccions, fet que provocaria l’acumulació de l’aigua en aquesta gran sala.

Les dues habitacions a l’est de la gran sala potser estaven destinades a zona de servei, cuina o rebost durant època monàstica.


Informació relacionada