«Coves subaquàtiques de Mallorca. Un patrimoni cultural i natural per descobrir»

Nom artístic

Nat Projectes

Públic destinatari

Jove / adult

Durada

45 - 60 minuts + col·loqui

Preu (BI+IVA)

375,10€

Espai

Interior

Any incorporació CACIM

12/02/2018

Descripció

Aquesta conferència vol difondre el coneixement d’un dels ambients naturals més desconeguts: les coves i els avencs. En els darrers deu anys, s’han dut a terme nombrosos projectes d’exploració i recerca de cavitats a Mallorca que han tingut resultats excel·lents pel que fa a la millora del coneixement científic i a la difusió d’aquests hàbitats. En aquest context, es proposa fer una passa més per apropar al públic el coneixement multidisciplinari de les cavitats subterrànies i també per fomentar la percepció social, ja que les coves són una part molt rellevant del patrimoni cultural.

La descoberta de les cavitats subterrànies ha facilitat que coneguem èpoques passades: per una banda, les troballes fòssils i les evidències geològiques que contenen, han permès que sapiguem com eren les nostres illes molt abans que els humans s’hi assentessin; d’altra banda, les restes arqueològiques que s’hi han trobat han facilitat, als investigadors, estudiar les diferents cultures que s’han desenvolupat en els territoris illencs.

Un altre aspecte molt destacable d’aquests ambients és que en ser, en general, espais de difícil accés, han patit poc la influència humana. Les condicions ambientals determinen la singularitat de la fauna que els habita, que està perfectament adaptada.

La conferència tindrà un caràcter divulgatiu sense defugir del rigor científic que ha de regir la difusió del nostre patrimoni cultural i natural, pretén contribuir a millorar la sensibilitat de la població envers el respecte i la conservació de les cavitats subterrànies de la nostra illa.

Característiques de l'espai i condicions tècniques

  • Sala gran amb capacitat per a 50 persones amb cadires.
  • Si la sala ho requereix, disposar d’un sistema d’amplificació de veu.
  • Projector per visualitzar els arxius de suport a la ponència.
  • Ordinador

Persona responsable

Dr. Francesc Gràcia Lladó, doctor en Geografia i llicenciat en Biologia per la Universitat de les Illes Balears. Autor de la Tesi Doctoral: Les Cavitats Subaquàtiques de les Zones Costaneres del Llevant i Migjorn de Mallorca. 

Dades de contractació

Nat projectes. Serveis culturals i ambientals SL
Bartomeu Tomàs
871 770 742
info@natprojectes.com


Informació relacionada