CA

Esdeveniment

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

#Streetmar. Patrimoni marítim en diàleg amb els carrers

Lloc

Centre Cultural Ses Voltes. Passeig d'Alt Murada, 1A, Palma

Més informació

Murals: SOMA

Textos: Catalina Gayà Morlà i Laia Seró

Comissariat: Albert Forés Gómez

Disseny gràfic: Marina Bonell, Albert Forés Gómez, Cata Jaume, Laura Pol

Descripció

Us convidem a visitar el Museu Marítim de Mallorca, un lloc que ha estat transformant les seves sales en col•laboració amb l'artista resident SOMA. Una de les raons per les quals SOMA ha estat convidat és perquè ha recollit la denúncia que fa anys s'ha fet als barris mariners de les illes, i ara ha grafitejat les parets del museu amb aquesta temàtica.

Les obres que SOMA ha creat representen la comunitat marítima de l'illa i les seves lluites. És una manera de preservar aquestes històries que s'estan perdent a mesura que els edificis on es trobaven les obres són venuts i convertits en altres tipus d'establiments com cases, hotels o restaurants. Quan l'obra ja no està físicament present, també es perd la possibilitat de compartir la narrativa que ens qüestiona i ens fa reflexionar.

Per què SOMA ha trobat un lloc al Museu Marítim de Mallorca?

Perquè aquest museu vol experimentar amb nous llenguatges i formes d'expressió artística. Quan l'art viu dialoga amb el patrimoni, temes com la sostenibilitat, les migracions i la globalització ressonen de manera intensa. Cada obra és un crit que ens recorda que, com a illes, la nostra existència i benestar depenen de la salut de les nostres aigües.

Spoiler: una de les parets presenta una imatge d'un llamàntol-siurell, una criatura creada per SOMA, que s'escapa d'una xarxa plena de plàstics. A l'altra banda, es veuen uns pescadors capturant llampugues de llengües. Aquesta escena captiva l'atenció i ens fa reflexionar sobre el medi ambient marí i la importància de protegir-lo.

No dubtis a visitar el Museu Marítim de Mallorca i explorar aquesta fascinant exhibició creada per SOMA. És una oportunitat per experimentar una forma innovadora de connectar amb la cultura marítima i entendre les seves implicacions en el món contemporani.


Informació relacionada