CA

Commemoració de la volta a Mallorca pels 9 de Santanyí

Consultau les activitats programades!

Més informació

Activitats i exposicions

Més informació

Atenció!

La seu del Museu Marítim de Mallorca - Ses Voltes (Palma) romandrà tancada temporalment. Ens podeu continuar visitant al Museu de la Mar del Port de Sóller.

Des del Museu Marítim de Mallorca estam desenvolupant un projecte territorial per recuperar i transmetre un patrimoni acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat: vaixells amagats sota el mar, fars de gran valor, històries de navegants, exemplars d’embarcacions tradicionals, oficis de la mar que estan desapareixent, la biodiversitat de les nostres aigües (i les accions humanes que la posen en perill)… Un patrimoni que ens pertany i que creim que ens pot servir per relacionar-nos d’una altra manera amb la mar. Per això, ens dedicam a recuperar-lo, a conservar-lo, a difondre’l i en feim recerca.

Per ara, el Museu Marítim de Mallorca té dues seus. Ens pots trobar al Museu de la Mar de Sóller, que hem recuperat després d’estar set anys tancat, i també al centre cultural Ses Voltes, a Palma, on feim activitats puntuals diverses, mentre s’hi construeix el projecte museogràfic. L’objectiu és, en un futur, obrir seus noves a diferents racons de l’illa.

Un viatge col·lectiu

Des del museu no entendríem aquesta aventura, tirar endavant un museu, sense la participació dels agents que han treballat durant tants anys –i segueixen treballant– per recuperar aquest patrimoni ric. Per això, des del novembre de 2018, hem obert diferents processos participatius i de transparència que ens han servit per compartir aquest projecte amb la comunitat, per fer-la partícip, per aprendre’n.

Sense tu, aquest viatge tampoc té sentit. Cada vegada som més els que cuidam la mar. Ens hi acompanyes?

Museu Marítim Mallorca - Ses Voltes

Museu de la Mar - Port de Sóller

Més informació

El Museu Marítim edita uns fullets per difondre el patrimoni marítim

El Museu Marítim edita uns fullets per difondre el patrimoni marítim

(08/07/2020)

El Museu Marítim de Mallorca, que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha editat uns fullets divulgatius de les embarcacions tradicionals de Mallorca adreçats a un públic infantil/juvenil. Estan disponibles en paper al Museu Marítim i també a les instal•lacions on es fan cursos de vela organitzats pel Consell en el marc del programa «Suma't», amb la Federació Balear de Vela, així com als punts d’informació turística patrimonial i familiar. També es pot consultar i descarregar aquest material en el web del Museu Marítim de Mallorca i, gràcies al codi QR que inclou, es pot consultar en anglès i castellà, cosa que facilita la divulgació entre les persones visitants.

El fullet, imprès en paper reciclat, explica l’evolució de la navegació a Mallorca i recull il•lustracions i una petita descripció d’embarcacions com la pastera, el bot descobert, el gussi, la llanxa felanitxera, el bot cobertat i el llaüt, alguns exemplars dels quals es poden veure avui en dia als ports de Mallorca.

La idea de dotar el Museu Marítim de Mallorca d’una eina de divulgació del patrimoni marítim sorgeix en el marc de les Primeres Jornades d’Estudis de la Mar, com una demanda de la comunitat marítima.

Així mateix, aquest material dona a conèixer les associacions que hi ha a les Illes Balears que cuiden les barques tradicionals, les restauren i hi naveguen, com ara l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Mallorca, l’Associació Alzinaires, l’Associació per la conservació del patrimoni i la cultura marítima mallorquina, l’Associació de Vela Llatina Mallorca, Amics de n’Agustina, Real Liga Naval Española - Baleares, Reina del Mar, Eivissa, Amics del Port de Maó, Menorca o Amics de la mar de Menorca.

Per elaborar aquest material, que té el segell de text de lectura fàcil, s’ha comptat amb l’assessorament educatiu de Diego Riera i les il•lustracions de Manuel Gómez. Moiré Disseny n’ha fet l’edició sota la direcció d’Albert Forés, director del Museu Marítim de Mallorca.

Podeu veure el fulletó de les embarcacions tradicionals de Mallorca aquí.

 

Col·laboradors

Amics del Museu