CA

Esdeveniment

EXPOSICIÓ «DE LA MAR A LA TAULA»

Data

Del 26 d'abril al 29 de maig.

Horaris

de dilluns a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h.

Lloc

Sala Multiusos, segona planta. Centre Cultural la Misericòrdia (Plaça de l’Hospital, núm, 4).

Més informació

Descripció

Descobreix la rica cultura marinera i gastronòmica de les nostres costes en l'exposició temporal «De la Mar a la Taula».

L’exposició comissariada per Diana Borràs i Margalida Mulet, convida a submergir-te en el fascinant món de la pesca artesanal, els sabers culinaris tradicionals i el patrimoni alimentari marítim.

Des dels antics oficis dels pescadors fins a les receptes familiars transmeses de generació en generació, «De la Mar a la Taula» et porta en un viatge a través del temps per a explorar com la mar ha modelat la nostra cultura i la nostra cuina. A través de panells explicatius, objectes històrics i fotografies evocadores, coneixeràs la importància de la pesca de proximitat, la diversitat d'espècies marines locals i les tècniques de conservació tradicionals.

L'exposició té com a objectiu convidar especialment a les persones majors, un col·lectiu que atresora valuoses receptes familiars transmeses de generació en generació, però amb un enfocament específic en plats elaborats amb peix. Explorant la rica herència gastronòmica pesquera de Mallorca, la mostra busca ser un punt de trobada per a recopilar aquestes antigues receptes que han perdurat en el temps, fomentant així la preservació i celebració de tradicions culinàries lligades a la mar. Contribuint a la divulgació de coneixements sobre la cultura gastronòmica i les arts i tradicions, aquesta exposició es converteix en un espai en el qual les històries de la taula s'entrellacen amb les memòries d'aquells que han assaborit i compartit aquestes delícies al llarg dels anys.


Informació relacionada